Wandafwerking

Wandafwerking Schildersbedrijf Klein Westerlee

Hebt u plannen voor de wandafwerking van uw woning maar weet u niet precies wat u wilt? Wij denken graag met u mee. Neem eens contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Ook als u de verf of het behang al hebt uitgezocht, komen wij graag bij u langs. Schildersbedrijf Klein is namelijk niet alleen een expert in goed schilderwerk, wij zijn ook zeer thuis in het behangen van wanden en muren.

Behangen
Wij nemen onze eigen spullen mee en zorgen dat het gewenste behang recht, netjes en uiterard zonder `bubbels` wordt aangebracht. Wij werken snel en vakkundig, en zorgen dat u gewoon door kunt gaan met uw huiselijke bezigheden wanneer wij werken. Het resultaat van ons werk? Prachtig behangen muren en wanden waar u weer jarenlang van kunt genieten, zonder er zelf werk van te hebben.

Traditioneel behang
Gaat uw voorkeur niet uit naar geschilderde muren? Overweeg dan behangen! De opties en keuzes voor behangsoorten zijn vrijwel eindeloos en het traditionele behang heeft in de laatste jaren een echte metamorfose ondergaan. Moderne en klassieke motieven in alle kleuren en uitvoeringen zijn beschikbaar in de vakhandel voor relatief vriendelijke prijzen. Houd er wel rekening mee dat het traditionele behang aangebracht dient te worden op een egale muur, dus mogelijk steekt u wat meer tijd in de voorbereidingen. Ook hier geldt dat het behangen een precisie werk is en lang niet zo eenvoudig als dat het mogelijk op het eerste gezicht lijkt. Wilt u het behangen liever toevertrouwen aan een specialist?
Bel ons dan voor een vrijblijvende prijsopgave!

Glasvezelbehang
Glasvezelbehang is een gezamenlijke naam voor verschillende soorten behang, te weten glasweefsel, renovlies en glasvlies.
Alle soorten glasvezel lenen zich uitermate goed voor het camoufleren van oneffenheden en kleine scheuren in de muren, een veel voorkomende kwaal in bijvoorbeeld nieuwbouwhuizen maar ook in de door aardbevingen beschadigde muren van de woningen in de provincie Groningen.
Het glasvezel materiaal is enorm populair voor de verwerking binnenshuis mede dankzij de makkelijke verwerking en veel goede eigenschappen, zoals:

Brandveilig
Stofvrij
Onderhoudsvriendelijk
Eenvoudige applicatie
Eenvoudig te reinigen
Scheuroverbruggend
Egaliserend
Eenvoudig over te schilderen

Er is momenteel een overweldigend groot aanbod aan glasvezelbehang met verschillende nieuwe eigenschappen zoals anti-allergeen.
Ziet u door de bomen het bos niet meer, dan staan de vakspecialisten van Schildersbedrijf Klein u graag terzijde met een goed advies.
Wilt u vrijblijvend advies over de mogelijkheden en toepassingen van glasvezelbehang in uw woning?
Bel ons dan voor een informatief gesprek!

Ook leuk! Op glasvezelbehang is het 6% BTW tarief van toepassing.

Glasweefsel behang
Dit is een zeer gladde soort dat ook stuc behang wordt genoemd, het komt qua uiterlijk namelijk zeer dicht bij het uiterlijk van een gestucte muur. Glasweefsel wordt geleverd in een geperste gladde vorm. De basis van het glasweefselbehang zijn de hele fijne glasvezels. Door de weving ontstaat er een sterk en fijn gaas, glad of met structuur. De structuur kan grof of fijn zijn, mat of glanzend in een witte kleur of vele verschillende tinten.
Glasweefselbehang is een zeer duurzaam materiaal dat toegepast kan worden voor zowel plafond als wandafwerking. Naast de toepassing in woonkamers en slaapkamers is glasweefsel ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of toilet.
Glasweefsel is een bijzonder sterk, stabiel en zelfs schrobvast materiaal.

Renovlies behang
Renovlies is eigenlijk een ‘renovatie behang’. Door renovlies kunnen uw oude muren eruit zien als volledig gerestaureerd. Renovlies bevat veel vezels, is licht scheuroverbruggend, kras-en stootvast. Het verwerken van renovlies gaat vrij eenvoudig en snel en het is een -in vergelijking tot andere behangsoorten - relatief goedkoop product. Voor een ondergrond met structuur en verschillen gebruikt u het beste een dikkere soort renovlies behang, voor een gepleisterde muur zonder al te veel oneffenheden volstaat een dunnere versie van renovlies behang.

Fotobehang
U bent uw interieur in de woonkamer of slaapkamer zat en verlangt u naar iets anders. Traditioneel behangen spreekt u niet aan en voor het schilderen van uw wanden heeft u nog niet gekozen. U bent toe aan iets ongewoons, bijzonders, uitnodigend. Dan is misschien een fotobehang wand iets voor u. U kunt kiezen uit letterlijk miljoenen foto’s voor een dromerige, speelse of exotische sfeer. Bij diverse leveranciers is het ook mogelijk om fotobehang met een eigen foto te laten maken. Fotobehang biedt oneindig veel mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld wakker worden in een jungle of op een exotisch eiland of midden in een wereldstad. Maar ook een muur vol met eigen kinderen behoort tot de opties.
Het fotobehang is meestal op vliesbasis en lichtbestendig. Om een mooi resultaat te verkrijgen, zeker wanneer u het fotobehang gaat combineren met andere soorten behang of verf, is het aan te raden om voor een smetteloos resultaat een vakman in te huren.


Sauzen van de wanden
Eens in de zoveel tijd heeft uw huis een opknapbeurt nodig, dat is onvermijdelijk. Meestal begint u dan te denken aan het grondig opknappen van uw muren, want daar begint het immers mee. Aanslag op muren, lastige vlekken, oneffenheden in het structuur van de muren, dat alles vraagt om vernieuwing. Vaak is een mooie frisse kleur al voldoende om uw huis een complete transformatie te bezorgen.
Het uitzoeken van de verf en kleuren is een spannende, resultaatbepaling klus, waar u best wat extra tijd in moet steken. Wij van Schildersbedrijf Klein werken met de kwalitatief hoogstaande kleuren van Global Paint Products. Wilt u gaan voor een compleet interieuradvies wat kleur en inrichting betreft, bieden wij u aan de mogelijkheid om voor een advies te kiezen van een gediplomeerde interieur styliste, Jolanda de Vries van Woon- en Stijl Interieurontwerp.

Een specialistisch klus
Bij het sauzen van de muren is het erg belangrijk, dat het werk netjes en zorgvuldig gebeurt, zodat het nieuwe schilderwerk weer jaren meegaat. Het is een arbeidsintensieve klus waar best wat tijd in gaat zitten. Het gebruik van specialistisch gereedschap en materialen komt er ook bij kijken.
Bedenk voordat je zelf aan de gang gaat, dat een vakschilder met de juiste materialen werkt en alle lastige plekjes zoals hoeken, schakelaars, moeilijk bereikbare plekken of beschadigde plekken, hardnekkige vlekken die de neiging hebben na een schilderbeurt weer te verschijnen, daar weet de vakschilder goed de weg mee.


Renovaties van de wanden
Hebben uw muren ingrijpende renovaties nodig? Bent u in bezit van een tweede huis met een heel scala aan verbeterpunten? Heeft uw huis schade geleden en is dat de reden dat de wanden volledig gerestaureerd moeten worden?
Schakel de vakschilders van Schildersbedrijf Klein in voor een gedegen advies over de renovatie mogelijkheden van uw muren en wanden.

Er zijn diverse opties:
Voor binnenmuur renovaties kunt u kiezen uit:
Behangwerk
Herstel- en Schilderwerk
Voorzetwanden
Voor buitenmuur renovaties zijn ook diverse mogelijkheden:
Reparen en herstellen van scheuren en barsten
Herstellen en vernieuwen van de voegen
Reinigen van de muren en vochtisolatie
Impregneren, coaten en schilderen
Nieuw pleisterlaag

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Diensten.

  • Wandafwerking Schildersbedrijf Klein Westerlee
  • Wandafwerking Schildersbedrijf Klein Westerlee
  • Wandafwerking Schildersbedrijf Klein Westerlee
  • Wandafwerking Schildersbedrijf Klein Westerlee
  • Wandafwerking Schildersbedrijf Klein Westerlee
Schilderwerk in voorjaar? Ideale tijd om je huis op te frissen! - Schildersbedrijf Klein Westerlee

Schilderwerk in voorjaar? Ideale tijd om je huis op te frissen!

16 april 2024 - Als we denken aan het opfrissen van ons huis en het herstellen van de buitenkant, dan is schilderen een van de eerste zaken die in ons opkomt. En als het gaat om professioneel schilderwerk en het... lees verder »

Tijd voor Onderhoud: Vertrouw op kennis en ervaring Schildersbedrijf Klein - Schildersbedrijf Klein Westerlee

Tijd voor Onderhoud: Vertrouw op kennis en ervaring Schildersbedrijf Klein

5 februari 2024 - Net als de natuur, komt ook uw huis weer tot leven na de koudere maanden. Dit is het ideale moment voor een frisse start en dat geldt ook voor het onderhoud van uw woning. En waarom zou u dit jaar... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.