Behang: Trend 2022

Behang: Trend 2022

Behang: Trend 2022 Schildersbedrijf Klein Westerlee

Geschreven door:
, 20 februari 2022

Naast vele keuzes uit spannende verfsoorten om uw binnenmuren te verfraaien, bestaat er nog steeds de mogelijkheid om uw wanden anders te bekleden en te voorzien van de mooiste patronen en taferelen. U raadt het al, het gaat over behang. Lang vervlogen zijn de tijden waarin we konden kiezen uit een paar klassieke motieven en dat was het dan. Voor de liefhebbers van behang zijn er nu letterlijk duizenden mogelijkheden om uit te kiezen.

Een duidelijke trend van de laatste jaren en dus ook in het jaar 2022 is vliesbehang. Iedereen wordt gelukkig van vliesbehang. Het is er in vele kleuren en motieven en het is eenvoudig om te verwerken. Men plakt het behang direct op een voorgelijmde muur en als het niet goed zit, dan kan het moeiteloos verschoven, weggehaald en aangepast worden. Bent u het na een paar jaar zat? Dan is het verwijderen van vliesbehang een kinderspel, het gaat er af in hele banen zonder de ondergrond te beschadigen.

2022 is het jaar van een spectaculaire make-over, nieuwe gedurfde kleurencombinaties en opvallende nadrukkelijke patronen. Wat je op je binnenmuren plakt, weerspiegelt een stukje van jouw persoonlijkheid.

Dessins zijn er in overvloede, meest trendy zijn de:

geometrische dessins, liefst zwart-wit
klassieke art deco patronen
jungle achtige patronen met grote bladeren en planten
dieren, vogels zoals apen en papegaaien
fotoprint behang
steen- en houtprint behang
bloemen uit oud-hollandse taferelen
Rijksmuseum kunst

Een echt nieuwe trend zijn de versleten tegels en stenen, vaak uitgewerkt in behang met structuur en diepte. Uni behangsoorten zijn uitermate geschikt als basis, maar structuur is echt een nieuwkomer en heeft vele gedaantes. In het behang komen stukjes natuurlijke elementen terug, stukjes vezel, bamboe, linnen, gras, zelfs stukjes leer. Het behang waarin dit soort toevoegingen zijn verwerkt oogt heel natuurlijk en nodigt uit tot het aanraken.

Voor een rijk en exclusief gevoel zorgt behang met een fluwelig oppervlak, stukjes toegevoegde glitter of een zogenaamd ‘mica’, een bijzondere soort glans dat ervoor zorgt dat het behang bij elke belichting een andere kleur lijkt te hebben.

Een kostbaar maar bijzonder soort behang met prachtige effecten, zijn de handgeschilderde behangsoorten, vaak versierd met rijke barokke elementen en bloesems.

Fotoprint behang valt op door de afwijkende vormen zoals grote cirkels of ‘visuals’, een muur tot muur behang van drie meter, meestal bedrukt met het werk van oud hollandse kunstschilders van stillevens zoals we ze kennen uit het Rijksmuseum.

Ook in de wereld van het behang geldt ‘voor elk wat wils’. Komt u er niet uit en kunt u geen keuze maken? Laat u dan adviseren door de specialisten van Schildersbedrijf Klein. Behangen blijft altijd een specialistisch werk, het is daarom verstandig om het te overlaten aan iemand met nodige kennis en ervaring.

Wilt u meer weten over het behangen en onze diensten? Kijk dan eens op https://www.schildersbedrijfklein.nl of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en/ of offerte!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

  • Behang: Trend 2022 Schildersbedrijf Klein Westerlee
  • Behang: Trend 2022 Schildersbedrijf Klein Westerlee
Schilderwerk in voorjaar? Ideale tijd om je huis op te frissen! - Schildersbedrijf Klein Westerlee

Schilderwerk in voorjaar? Ideale tijd om je huis op te frissen!

16 april 2024 - Als we denken aan het opfrissen van ons huis en het herstellen van de buitenkant, dan is schilderen een van de eerste zaken die in ons opkomt. En als het gaat om professioneel schilderwerk en het... lees verder »

Tijd voor Onderhoud: Vertrouw op kennis en ervaring Schildersbedrijf Klein - Schildersbedrijf Klein Westerlee

Tijd voor Onderhoud: Vertrouw op kennis en ervaring Schildersbedrijf Klein

5 februari 2024 - Net als de natuur, komt ook uw huis weer tot leven na de koudere maanden. Dit is het ideale moment voor een frisse start en dat geldt ook voor het onderhoud van uw woning. En waarom zou u dit jaar... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.